«Jeg er hele meg»

Barnehageåret 2018/2019 arbeider vi spesielt med Livsmestring og helse. Vi har kalt vårt satsingsområde «Jeg er hele meg».

I barnehagen opplever barna trygghet og mestring, blir sett og hørt og barnehagen har en helsefremmende funksjon. Gjennom trivsel, trygghet, livsglede og helsefremmende aktiviteter bidrar barnehagen til at barna opplever seg selv som verdifulle i seg selv og for fellesskapet. Barnehagen er en arena for daglig fysisk aktivitet og samtidig gir vi rom for hvile.

I barnehagen skaper vi opplevelser av glede og gode minner der lek og vennskap står i fokus. De små øyeblikk med et godt blikk og den gode samtale med voksne som forstår. Den gode leken med venner og lekende voksne. Voksne som gir trøst og hjelp når barna trenger det.

Barnehagen er et sted der trivsel, trygghet, omsorg og vennskap står i fokus. Det er et miljø som innbyr til nysgjerrighet og samhandling i lek og i trygge omgivelser. De ansatte er kompetente og tilstedeværende ansatte som forbereder barna til at de møter livet i medgang og motgang.

Noe av det aller viktigste barn lærer i barnehagen gjennom lek og samhandling er at de skal forholde seg til andre barn på en god måte.