Omsorg og trygghet i barnehagen

Omsorg er en forutsetning for barnas trygghet og trivsel. I Akasia Litlafjell barnehage opplever barna at de blir sett, forstått, respektert og at de får den hjelp og støtte de har behov for. Som grunnlag for glede, trivsel og mestring legger vi aktivt til rette for omsorgsfulle relasjoner mellom barn og personalet og barna imellom.

I Akasia Litlafjell barnehage viser vi omsorg ved at vi observerer, lytter og anerkjenner barnet i hverdagssituasjoner. Vi viser interesse for det barnet prater om, og hjelper dem med å sette ord på følelsene sine. Vi trøster der det trengs og gir barna en trygg hånd å holde i. Vi er aktive og tilstedeværende voksne, og på denne måten føler barnet at det blir sett og tatt på alvor.

Personvern